Hvor absurd kan klimapropagandaen bli?

Søndagsrevyen 8/12-2019

Ikke en Søndagsrevy uten et klimaskremsel.


Sist søndag var Anders Magnus i Alaska og kunne komme med de mest alarmerende klimaskremslene. https://tv.nrk.no/serie/dagsrevyen/201912/NNFA03120819/avspiller

Budskapet er krystellklart: Permafrosten i Arktis er i ferd med å smelte, pga. våre CO2 utslipp. Dette, blir vi fortalt, er et vippepunkt, og når det skjer vil enorme mengder metan og CO2 slippes fri, og det er ingen vei tilbake fra et globalt ragnarokk.

Innledningsvis blir det påpekt at permafrosten ble dannet for 1 million år siden. Og at det er kun et par meter av grunnen som varmes opp hvert år, slik at skogen kan vokse.  Dvs. at telehiv er et stort problem, men utsagnet skaper inntrykket at permafrosten har vært helt stabil fram til for ca: 40 år siden, da grunnen begynte å synke. Litt senere i innslaget går de inn i en tunell (kommer tilbake lenger nede), og der finner de rester av dyr, planter og gress! som er frosset inn i tunnelveggen, og som fremdeles er grønt!

Eksperten forteller at disse er 15000 år gamle. Allerede da begynner det å skurre. At gress skal ha vokst dypt nede i en 1million gammel permafrost er rett og slett absurd.

Det trigget min nysgjerrighet, og jeg bestemte meg for å gjøre et journalistisk arbeid for å bringe fakta på bordet, noe Anders Magnus som journalist burde gjort.

Innslaget bruker mye tid på et hus i Fairbanks, som har blitt påført synkeskader, dører går ikke igjen og det er sprekker i vegger. Huset ser billig og hjemmelaget ut, og vil vel kalles en rønne på godt norsk, langt fra en norsk boligstandard, og det sies ingenting om fundamenteringen, hvis den i det hele tatt finnes. Magnus kan fortelle at ca: halvparten av husene i gata har sunket. At det gjelder noen hus og ikke andre indikerer vel også at problemet kan ha mer med byggestandard å gjøre, enn med dramatiske klimaendringer.  

Deretter forklarer en representant (forsker?) fra Cold Climate Reserch at huset han står ved (et annet hus) er pelet 12m ned i permafrosten, og at han mener det burde vært pelet til 18 meter for å være trygt. Dette huset ser imidlertid ut som et ordentlig hus, og det vises da heller ikke til skader på dette huset.

Her i Norge ( og sikkert over alt ellers) bygges hus på stabil grunn fordi vi vet hva telehiv er. Det er tydelig at dette også gjøres i Alaska (12m peler). At Magnus også finner veier som har vært utsatt for telehiv, er vel egentlig helt naturlig og har forekommet så lenge vi har hatt veier i polare strøk.

Så til den mer vitenskapelige delen i innslaget. Da beveger vi oss inn i en tunnel som amerikanerne gravde ut i 1963, og som skulle brukes til å lagre atomvåpen. Hvor den befinner seg blir det ikke opplyst om. Men med et par søk får jeg fram at den befinner seg i Fairbanks. Bilder og info

Inngangen til tunnellen

Det er her inne vi ser dyrebein og gress i tunnelveggene.
Så kommer forskeren Romanovsky, som er spesialist på permafrost, og viser at de har boret hull videre ned i permafrosten. Hvor langt ned sies det ingenting om, men det er tegnet inn et «test section» område i figuren over, så vi får gå ut fra at det er der de har boret videre ned.
Og så kan Romanovsky kan fortelle at der nede har temperaturen steget med 4 grader!
Og dette konkluderer han med skyldes våre CO2 utslipp og den globale oppvarmingen


Jeg sjekket temperaturene for Fairbanks fra Alaskas offisielle metrologiske kilder, og kurven nedenfor viser temperaturutviklingen utviklingen. http://climate.gi.alaska.edu/ClimTrends/Location


I programmet er det de siste 40 år som er tidsrommet det pekes på. Men kurven viser klart at de siste 40 år fram til 2014 ikke har vært noen oppvarming, snarere en svak nedgang i temperaturene.

Grafen viser 5års gjennomsnitt så derfor stopper den i 2014. Så hva med de siste årene?
Det nyeste jeg fant av årlige tall (fram til 2016) var fra værstasjonen på Fairbanks airport (nedenfor), som sikkert også har et pådrag fra fly/bil trafikk og brøytet asfaltdekke. Vi kjenner igjen toppene/bunnene fra kurven over, og begge grafene tilbakeviser global oppvarming. Faktisk en markert nedgang siden 2013.

Men legg merke til de siste årene 2007-2017 (forstørret), der 2017 viser det kaldeste årsgjennomsnittet siden 1950!
Men allikevel er påstanden at global atmosfærisk oppvarming har bidratt til en 4 graders temperaturøkning 20 meter nede i permafrosten.

Dette er hårreisende absurd, men passer flott inn i Anders Magnus og NRK sin propaganda.

Romanovsky burde ikke latt seg bruke hverken av klimabevegelsen eller NRKs klimapropaganda, men heller fremstått som den vitenskapsmannen han er, og fortalt sannheten, selv om han da sannsynligvis hadde blitt tatt av prosjektet.

Da kunne han fortalt, som de fleste vet, at jordskorpen er et tynt skall som omslutter et glovarmt indre. Overalt der du borer ned i grunnen blir det varmere, svært varmt. Vi borer nå etter hvert over hele planeten for å utnytte den termiske energien som er enorm.

Noen steder tyter lavaen til overflaten og vi har varme kilder, også i Fairbanks Bildegalleri fra varme kilder omkring Fairbanks

Chia Hot Spring Resort, Fairbanks

Den tektoniske aktiviteten er også tilstede i området. Ikke minst i det tektoniske plateskillet mellom The North-American Plate og The Pacific Plate. I dette skillet finner vi California- og St. Antonio-forkastningen.

Og lenger nord har vi Yellowstone nasjonalpark, med sine geysirer og varme kilder, og en tektonisk aktivitet som er betegnet som ustabil, og kan eksplodere nærmest når som helst (i geologisk tidsskala).  Alaska ligger på toppen av dette tektoniske plateskillet, og det er tektonisk aktivitet i området, dvs. at det er sterke krefter som påvirker jordskorpen, noe figurene nedenfor viser.

https://dggs.alaska.gov/popular-geology/earthquakes-tsunamis.html

Denne siste kurven viser jordskjelvaktiviteten som vi ser også er tilstede i Fairbanks-området. De gule observasjonene er skjelv som går ned til 40km. Jordskjelv er selve beviset på at det skjer forandringer nede i jordskorpen, som vi vet er mye varmere bare noen titalls meter ned i bakken.

Når det florerer av varme kilder i området og det er pågående tektonisk aktivitet i området, samtidig som det ikke har vært temperaturstigning på 45 år, er det bare en forklaring på den målte temperaturendringen (kan vi stole på tallene er jo også et spørmål).

Så er den eneste rasjonelle konklusjonen er at et det er tektonisk aktivitet som fører til temperaturendringer «dypt nede» i permafrosten.

Denne artikkelen du nå har lest er et eksempel på journalistikk.  NRK sitt søndagsrevyinnslag er eksempel på hard-core  klimapropaganda.

Synd at det er dette NRK bruker våre lisens/skattemidler til.

P.S.
Her er et par eksempler på tallbehandling i reportasjen. Det betyr ikke noe for historiens del, men illustrerer NRKs propagandatilnærmelse til tall:

* Permafrosten i Alaska er ikke 1 million år gammel, slik det hevdes i programmet, men snarere 5-700 000 år. Men ordet million selger budskapet mye bedre. Link

* Metan er heller ikke en 80 ganger kraftigere klimagass enn CO2. Iflg Wikipedia er den 28 ganger større. https://no.wikipedia.org/wiki/CO2-ekvivalent

6 kommentarer

  1. Jeg er imponert!

    Jeg har tidligere protestert på klimapropagandaen til Kringkastingsrådet et par ganger, men fikk bare «god dag mann økseskaft» som svar. Men vi bør kanskje ikke gi opp.

    Liker

Legg igjen en kommentar